Döviz artışları Sıfır araba satışlarını düşürdü.

Son günlerde yabancı döviz kurları yükselişe doğru gidiyor. Genel olarak ikinci el araba satışları da bu oranda artmaya devam ediyor. Döviz kurlarında olan artış neticesinde sıfırı araba satışları zora girdi ve yurttaşlar bu sebeple ikinci el araç almaya başladı.
Dövizden kaynaklaı sıfır araba satışları artınca, sıfır araba alamayıp ta ucuz ikinci el araba almak isteyen yurttaşlar, 2.el araçlara ilgi etmeye başladı. Bu ilgi neticeninde da ikinci el otomobil satışları rekor kırmaya çalışıyor. Takriben 5 milyon ikinci el araç satıldığını ifade eden yetkililer, yılbaşına kadar 6 milyon rekorunu kıracağını söylediler.
Sıfır araç piyasasında yine artış olması için, yükselene dövizlerin tekrar düşmesi beklenmekte ve bu gerçekleşirse 2.el araç piyasasının ise bunun neticeninde yavaşlaması düşünülmekte.
Önümüzdeki günlerde hükümetin aldığı önlemler neticeninde ise herkes galerici gibi ikinci el otomobil alım satımı yapamayacak, bu konuda satış yapmak isteyenlerin ise bu yasalara uyarak alım satım yapmaları için ikaz yapıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ilan vermek istiyorum diyorsanız.?

satılık araç duyurusu için örnek şablonlar

Patronumdan ilan verin